Laden Evenementen

Uitwisselingsbezoek Krefeld – Venlo

25 juni 2020

Bezoek van Fairtrade Gemeente team Krefeld

31 graden tikt de thermometer aan. Maar op een lommerrijke plek onder respectabele bomen is het goed toeven. Bestuurders van de Stadstuinderij en Wereldwinkel ontvangen op donderdag 25 juni een delegatie van zustergemeente Krefeld. Het bezoek is eerder gepland op 2 april en dan gooit corona roet in het eten. Met de versoepeling van de maatregelen wordt de uitwisseling nu een feit.

Op de foto; Marjolein (Stadstuinderij), Darina en Janine (FTG Krefeld), Joop (Wereldwinkel Venlo)

Op initiatief van Darina Finsterer van zustergemeente Krefeld bezoeken zij en Janine Dietsth Venlo om kennis te maken en mogelijkheden van een gezamenlijke activiteit te bespreken. Beide zijn actief lid van het fairtrade gemeente campagne team Krefeld. Janine is ook betrokken bij een oecumenische kerkgemeenschap in die stad. Net als in Venlo beschouwen zij het werken aan een betere wereld breder binnen het kader van de global goals. Vandaar dat er naast de belangstelling voor fairtrade en de wereldwinkel ook interesse is voor andere duurzame initiatieven.

Marjolein van der Linde en Harry van der Schoor van Het Beleg/ De Stadstuinderij verzorgen graag de ontvangst met Limburgse aarbeienvlaai en rondleiding bij de Stadstuinderij. Op weg naar de Wereldwinkel volgt daarna uitleg door Joop Karremans van de Wereldwinkel in en over het C2C stadskantoor, waar ook de beide tiener kinderen van Janine van onder de indruk zijn. Ter afsluiting wordt er geshopt bij de Wereldwinkel in de Gasthuisstraat.

Als eerste gezamenlijke activiteit staat een door FTG Krefeld geplande fietstocht op zaterdag 19 september op de rol. Een 35 kilometer traject wordt uitgestippeld voor deelname door fietsers en gemotoriseerde rolstoelers. De tocht begint bij Weltladen Krefeld aan de Westall en eindigt rond 14 uur bij Wereldwinkel Venlo aan de Gasthuisstraat.

Als dank voor de ontvangst krijgt de Venlose delegatie een Boemerang Bag aangeboden. Dit symbool van een uit Australië wereldwijd verspreid burgerinitiatief heeft ten doel lokale gemeenschappen te verbinden en te versterken om plasticvervuiling aan de bron aan te pakken. FTG Krefeld zet deze tassen in als leenobject tijdens hun deelname aan kerstmarkten. De gift aan Venlo is daarmee ook een uitnodiging tot een tegenbezoek aan Krefeld. Dat laatste is zondermeer de bedoeling en toegezegd.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
25 juni 2020
Tijd:
10:00 am - 1:30 pm

Locatie

Stadstuinderij Venlo
Garnizoenweg
Venlo,5928 NANederland
+ Google Maps

Organisator

FAIR Venlo
Bekijk de site van Organisator