Kennismaking met SLV Nederland
SLV maakt verlichting voor woningen, kantoren, winkels en horeca met een assortiment van zo’n 3500 producten. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van SLV staan in Duitsland, maar in Venlo bevindt zich het kantoor van de Nederlandse dochteronderneming: SLV Nederland. Wereldwijd wordt de verlichting van SLV in meer dan 100 landen geleverd.

Duurzame producten
Verlichting is van oudsher een grote energieverbruiker. Met de introductie van LED-technologie wordt de levensduur van verlichting substantieel verlengd en het energieverbruik sterk omlaag gebracht. Dankzij intelligente aansturingen zal verlichting alleen dáár branden waar nodig is én op de lichtintensiteit die nodig is.

Duurzame huisvesting
SLV Nederland is gevestigd in de “Manufactuur” in Venlo. Dit is een oud fabriekspand dat volledig is verbouwd. Duurzaamheid heeft daarbij een centrale rol gespeeld: karakteristieke elementen zijn behouden, oude materialen zijn hergebruikt en de toegepaste materialen dragen de C2C certificering of zijn vervaardigd uit gerecycled materiaal. De Manufactuur is volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen; elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen en zowel olie als gas zijn overbodig gemaakt. Speciale Derbigum dakbedekking en een WKO-installatie (warmte-koude opslag) zorgen voor warmte en koeling. Oud papier wordt verzameld en gerecycled tot hygiënepapier voor de sanitaire voorzieningen in het pand. De verlichting is gebaseerd op LED-technologie, waarbij in meerdere hoogwaardige armaturen sensoren zijn verwerkt. Deze sensoren regelen enerzijds het lichtniveau waarbij rekening wordt gehouden met het natuurlijk invallend licht en anderzijds de verlichting geheel automatisch wordt gedimd en eventueel uitgeschakeld als er even niemand meer aanwezig is.

Duurzame ambities
De SLV Lighting Group heeft in haar visie (“Ambition 2023”) opgenomen dat het merk een wereldwijde leider wil zijn in het aanbieden van toekomstbestendige verlichtingsoplossingen. Met name is duurzaamheid hierin een belangrijke factor. Binnen de SLV Lighting Group is een Corporate Social Responsibility & Sustainability Manager werkzaam, die gefocust is op zowel het integreren van de sustainable development goals (SDG) in de organisatie als bij haar kernpartners. In het meest recente “Sustainability Report” van juni 2020 staan deze thema’s over een breed spectrum beschreven, conform de wereldwijd gestandaardiseerde wijze voor duurzaam rapporteren: “Global Reporting Initiative” (GRI).

Binnen de SDG’s ligt voor SLV de focus op:

  • Doel 4 – Kwaliteitsonderwijs

  • Doel 5 – Gendergelijkheid

  • Doel 7 – Betaalbare en duurzame energie

  • Doel 8 – Eerlijk werk en economische groei

  • Doel 9 – Industrie, innovatie en infrastructuur

  • Doel 12 – Verantwoorde consumptie en productie

  • Doel 13 – Klimaatactie

Sinds juni 2017 is SLV actief lid van de United Nations Global Compact (UNGC). SLV steunt de tien beginselen van de overeenkomst op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieubescherming en de bestrijding van corruptie.

SLV heeft de gouden medaille rating in het gerenommeerde EcoVadis Assessment. De meest recente beoordeling spreekt voor zich: EcoVadis bevestigt de uitstekende prestaties van SLV in de beoordeelde gebieden van milieu, arbeid en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek.

SLV Sustainability (webshop)
Conceptboek Bioflie, licht en verlichting.pdf
SLV lighting group sustainability report