’t Groenewold en de Jongerenkerk in Venlo wilden iets organiseren in het kader van de Internationale Dag van de Armoede. Zij hebben een aantal mensen en initiatieven gevraagd om een bijdrage te leveren op de dag zelf, 17 oktober 2021. Daarop is positief gereageerd. Veel organisaties grepen de kans om activiteiten die ze normaal ook al doen, extra in de spotlights te plaatsen.

Wie tussen 11.00 en 14.00 uur bij ’t Groenewold langsging, kon het meemaken: plaatselijke groepen en initiatieven besteedden met laagdrempelige activiteiten aandacht aan het thema “armoede”. Slogan was: “Omkijken is elkaar zien”.

Het Leger des Heils deelde soep en brood uit, de huiskamer van ’t Groenewold was speciaal open, de Cliëntenraad Sociale dienst Venlo gaf adviezen op een extra spreekuur, er waren hapjes die door café Stek werden aangeboden. Onder leiding van Bindkracht Venlo kon een armoedespel worden gespeeld. Er was een workshop “Magie” voor jong en oud.

Verder was er een tafel vol informatiefolders, en een statafel waar Wereldwinkel Venlo en FAIR Venlo informatie verstrekten. Zij zijn immers de organisaties die wat aan de armoede wereldwijd proberen te doen.

Vooraf was de Dag goed bekendgemaakt in diverse media. Berichtjes waren te vinden op websites bindkrachtvenlo.nl, clientenraadvenlo.nl, Utdorp.nl, Dagblad De Limburger, en venloonline.nl.

Nagenieten kan met het fotoverslag (pdf) dat op de website van Wereldwinkel Venlo te vinden is.